
Globaal medisch dossier (GMD)
In uw GMD (globaal medisch dossier) worden al uw belangrijke medische gegevens verzameld: chronische ziekten, medicaties, allergieën, operaties, verslagen van specialisten, edm. Dit is noodzakelijk om u de meest optimale zorg aan te bieden.
Het GMD staat ingeschreven bij één van de artsen binnen onze praktijk. Het maakt voor u geen verschil bij welke arts deze staat. We zijn immers een geregistreerde groepspraktijk, dus het GMD behoort tot de groep en niet zozeer tot de individuele arts.
COnsultaties
U kan steeds en bij voorkeur een online afspraak maken bij een arts naar keuze.
Indien er online geen afspraken beschikbaar zijn, kan u voor een dringende afspraak telefonisch terecht bij het secretariaat (050/515262). Dagelijks voorzien wij korte dagconsulten voor acute problemen die de dag zelf opgelost moeten worden. Enkel deze klachten wordt dan behandeld.
Om een vlot verloop van de consultaties te garanderen vragen we om volgende zaken te respecteren:


Huisbezoeken
We vragen u om bij voorkeur zelf naar de praktijk te komen op consultatie. In de praktijk zijn we immers beter uitgerust om de nodige onderzoeken uit te voeren en kunnen we uw elektronisch medisch dossier gemakkelijker raadplegen.
Indien u omwille van verminderde mobiliteit het huis niet kan verlaten, kan u uiteraard een huisbezoek aanvragen.
Graag uw huisbezoek zo vroeg mogelijk en voor 10.00 uur aanvragen om de planning van de artsen vlot te laten verlopen.
Telefonische contacten.
Omwille van de drukte tijdens de consultatie-uren, worden telefonische consulten zoveel mogelijk beperkt. Indien u het toch noodzakelijk vindt de arts te spreken, zal uw naam genoteerd worden. De arts zal u op een later tijdstip diezelfde dag terugbellen. Gelieve de boodschap kort en bondig te houden. Soms zal de arts alsnog vragen om op consultatie te komen, om uw vraag verder uit te werken.

wachtdienst
Voor dringende medische hulpverlening buiten de praktijkuren kan u de wachtdienst bereiken op het nummer 1733.

Meer info: https://www.hawapvzw.be/.
Bij levensbedreigende situaties, bel 100 of 112.

Tijdens de wachtdienst kan u zich begeven naar de huisartsenwachtpost, waar een collega huisarts uit de regio u verder zal helpen. Een verslag van het consult wordt steeds verstuurd naar de vaste huisarts.
Waar kan u terecht?
Belangrijk
Ga niet naar de wachtpost voor informatie, attesten, chronische aandoeningen of niet dringende medische problemen. Raadpleeg zeker deze link mocht u twijfelen:
https://www.moetiknaardedokter.be/
Huisbezoeken tijdens de wachtdienst zijn voorbehouden voor patiënten in woonzorgcentra, palliatieve patiënten en patiënten die zich onmogelijk kunnen verplaatsen.